Ghicitori pentru copii

Ghicitori pentru copiiCopiii cunosc in fiecare zi lucruri noi, legume, fructe, animale, obiecte, fenomene. Cum le descriu, cum le recunosc? Daca le prezentam caracteristicile obiectelor respective, copiii ghicesc despre ce este vorba? Sa-i punem (si sa ne punem) la incercare! In categoria "Ghicitori" adaugam ghicitori pe masura ce le auzim si noi sau pe masura ce ne sunt trimise de copii sau parinti. Daca ati auzit o ghicitoare grea sau frumoasa va invitam sa o trimiteti pe adresa redactiei noastre sa o publicam pe site.
Ghicitori crestine

Cateva ghicitori crestine pline de invataturi pentru cei mari si mici.


Ghicitori cu parti ale corpului

Ghicitorile despre diferite parti ale corpului ii ajuta pe cei mici sai constientizeze diverse repere anatomice pe baza unor trasaturi caracteristice lor.


Ghicitori despre animale

Animalele convieţuiesc alături de noi pe planeta Pământ. Este bine să le cunoaştem şi să ştim cum să ne comportăm cu fiecare. Ghicitorile cu şi despre animale pe care vi le prezentăm în continuare vă ajută recunoaşteţi animalele în funcţie de caracteristicile lor.

Ghicitori cu plante

In aceasta sectiune patrundem in lumea plantelor. Puteti ghici despre ce plante este vorba? Ghicitorile cu si despre plante ne ajuta sa cunoastem mai bine micile vietati iubitoare de soare.


Ghicitori cu anotimpuri

Anotimpurile pot fi usor identificate dupa "semne". Puteti voi, dragi copii, sa ghiciti despre ce anotimp este vorba? De asemeni, fiecare anotimp vine cu vestitorii sai, cu placerile sale si cu anumite activitati specifice. Identificati-le pe toate in ghicitorile de mai jos.

Ghicitori diverse

Colectie de diverse ghicitori din domenii mai greu sau mai usor de intuit de catre cei mici. Ascultati cu atentie si ghiciti cu dibacie.


Ghicitori cu obiecte

Ghicitorile cu si despre unele dintre obiectele cele mai frecvent intalnite ii ajuta pe copii sa identifice si sa retina mai usor caracteristicile acelor obiecte.


Ghicitori fructe legume

Fructele si legumele sunt preferatele copiilor. Puteti ghici despre ce bunatati este vorba in ghicitorile de mai jos?